1 грудня харківська обласна лікарня прийме хворих з COVID-19 — Скоробагач

Заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач прогнозує, що обласна клінічна лікарня зможе прийняти перших пацієнтів з коронавірусною пневмонією менш ніж за два тижні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач провів робочу нараду з керівниками медичних установ, які готуються до прийому пацієнтів з коронавірусною хворобою та за його підсумками розповів про ступінь готовності лікувальних закладів.

Найкраще, за словами Скоробагача, йдуть справи в ОКЛ. Закінчується ремонт другого поверху офтальмологічного корпусу, де планують розміщувати хворих на COVID і ковідну пневмонію.

Розпочато підведення кисневих ліній до 57 ліжок (на території обласної лікарні є шеститонна киснева ємність). Розробляється логістика прийому важких хворих. На першому поверсі буде організовано приймальне відділення, приміщення для огляду пацієнтів, встановлений пандус для транспортування пацієнтів. Готуються бригади лікарів.

«Переконаний, що з 1 грудня відділення зможе прийняти майже 60 хворих», — сказав заступник голови облради.

У той же час договір між залізничною лікарнею та НСЗУ досі не укладено. Там не вистачає медичного персоналу, лікарів, засобів захисту.

«Сподіваюся, що найближчим часом зможемо сприяти вирішенню й цих питань також», — прокоментував ситуацію Скоробагач.

Як повідомляв Харків Times, в Обласному госпіталі ветеранів війни почали проектувати лінії для підведення кисню, а дві залізничні лікарні ще два тижні тому мали підписати договір з Національною службою здоров’я.

5 листопада до Харківської обласної інфекційної лікарні доставили нову кисневу цистерну. Її обсяг становить 20 кубометрів, що майже в сім разів більше, ніж у нинішньої бочки (3 куб).

11 листопада до обласної дитячої інфекційної лікарні надійшли 370 кисневих концентраторів, придбаних за кошти «ковідного фонду». Зараз їх розподіляють по лікарнях області.