Область отримала 370 кисневих концентраторів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні, 11 листопада до обласної дитячої інфекційної лікарні надійшли 370 кисневих концентраторів, що придбані за кошти «ковідного фонду». Пізніше їх розподілять між медичними закладами області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

З усієї нової партії концентраторів 120 розраховані на одного пацієнта і 250 — на двох пацієнтів кожен. Таким чином вся партія дозволить забезпечувати потреби 620 пацієнтів одночасно.

До кінця тижня всі концентратори будуть розподілені та встановлені в обласних і районних лікарнях.

За словами голови обладміністрації Олексія Кучера, після того, як всі закуплені апарати введуть в експлуатацію, доступом до кисню будуть забезпечені більше половини лікарняних ліжок регіону.

Директор Харківської обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні Дмитро Кухар розповів, що потужність кисневих концентраторів — 10 літрів на хвилину.

«Кисневі концентратори, розраховані на одного пацієнта, можуть використовуватися і для забезпечення киснем двох пацієнтів, але потужність буде нижче, — уточнив Дмитро Кухар. — Потребу пацієнта в потужності подачі кисню буде визначати лікар».

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times на облаштування кисневих ліній в лікарнях, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 Харківська область отримала з держбюджету 37,3 млн грн.