Суд скасував протокол ТВК про вибори до Харківської міськради

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Харківської міської ради.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківської обласної організації партії “Європейська солідарність” у Facebook.

“Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської міської ТВК про результати виборів депутатів Харківської міської ради! Першу сесію нового складу Харківської міськради провести буде неможливо”, – йдеться в повідомленні.

Разом зі скасуванням протоколу суд зобов’язав Харківську міську ТВК “продовжити дії по встановленню результатів виборів депутатів Харківської міської ради з урахуванням рішень Другого апеляційного адмінсуду від 5.11.2020 та Харківського окружного адмінсуду від 1.11. 2020 р

В ЄС відзначають, що позов у ​​Другій апеляційний адмінсуд подав депутат “Слуги народу” Олексій Вац. За інформацією ЄС, в Харківській області представники “Опозиційною платформи – За життя” масово оскаржують результати місцевих виборів.

” Кандидати від ОПЗЖ намагалися затягнути процес встановлення результатів по всій ТВК Харківської області. Діючи деструктивно, блокуючи роботу ТВК, погрожуючи кримінальними переслідуваннями, фізично перешкоджаючи роботі комісій, ОПЗЖ одразу заявила прагнення заблокувати процес встановлення результатів виборів і процес формування міської та обласної рад.Кандидати від ОПЗЖ намагалися затягнути процес встановлення результатів по всій ТВК Харківської області. Усі суди були ініційовані ОПЗЖ, як виявилося нещодавно, до справи також підключилися “слуги”. Цього разу останній позов подав депутат від партії «Слуга народу» Вац Олексій, і саме його задовільнив Другий апеляцій адміністративний суд Харкова”, – повідомили в” Європейській солідарності ” .

Як повідомляв Харків Times, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Харківській області проголосували трохи більше 32% виборців.

За результатами підрахунку голосів, вибори на посаду Харківського міського голови виграв Геннадій Кернес, за якого проголосували 60,34% (195 044 виборців). Таким чином Геннадій Кернес втретє стає мером Харкова.

За результатами підрахунку голосів, до Харківської міської ради проходять шість партій. 34 місця в міськраді займуть депутати «Блоку Кернеса – Успішний Харків». У ОПЗЖ- майже вдвічі менше – 19 депутатів. По дев’ять місць у «Європейської солідарності» і «Слуги народу».