Харківський шпиталь отримав сучасну операційну відеосистему (фото)

Фото: armyinform.com.ua

Військовий-медичний клінічний центр Північного регіону отримав надсучасну нейрохірургічну операційну відеосистему з оптичним збільшенням та флуоресцентними модулями Leica M530 OHX.

Про це  ХарківTimes  дізнався з повідомлення АрміяInform.

Хірургічний мікроскоп виготовлений у Швейцарії і в цій комплектації є єдиним на території України.

За словами військових медиків, подібне устаткування вкрай необхідне для хірургічних втручань. У поєднанні з високоякісною оптикою й потужним ксеноновим світлом система забезпечує чіткість, контрастність та анатомічні кольорові зображення на безпечних низьких рівнях освітлення, що дає змогу якісніше проводити хірургічне втручання. Також система обладнана швидким фокусуванням з двома лазерними променями, що виступають як орієнтир фокусування для хірурга, асистента та камери.

Мікроскоп можна використовувати в нейрохірургії, загальній хірургії, ЛОР-хірургії. Він також обладнаний кількома модулями для оперування судин, видалення ракових пухлин тощо.

Після встановлення і запуску мікроскопа кваліфікований інженер компанії-постачальника провів заняття з військовими хірургами, розповів про управління системою та її можливості. Нині мікроскоп уже готовий прийняти перших пацієнтів.

Надсучасний хірургічний мікроскоп харківські військові медики отримали у межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Термінова допомога системі охорони здоров’я України» та за фінансування уряду Японії. Передав обладнання військовим медикам представник офісу Управління ООН пан Дан-Іоан Бодунеску.

Як повідомляв ХарківTimes, військових лікарів з Харкова відзначили Державними преміями за розробку “диво-магніту”.