Майстер лісу Наталинського лісництва постане перед судом

Фото: khar.gp.gov.ua

Майстер лісу Наталинського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство», який завдав державі збитки на суму понад чотири млн грн, постане перед судом. Йому загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом прокуратури області до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні майстра лісу за фактом збуту незаконно зрубаних дерев.

В ході досудового розслідування встановлено, що майстер лісу не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було довірено. Внаслідок цього на території лісництва невстановлені особи вирубали понад 250 дубів. Крім того, чиновник, зловживаючи службовим становищем, надав двом громадянам дозвіл на вивезення 20 незаконно зрубаних дерев, склавши при цьому завідомо неправдиві документи.

Загальна сума збитків, завданих державі, становить понад 4 млн грн.

Таким чином чиновника лісгоспу звинувачують у незаконному збуті деревини, що спричинив тяжкі наслідки, зловживанні владою або службовим становищем, службовому підробленні та службовій недбалості (ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 і ч. 2 ст. 367 КК).

У разі доведення провини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, про підозру в неналежному виконанні обов’язків майстру лісу Наталинського лісництва повідомили в червні цього року.