Закупівля фейкових фотоальбомів на 3 млн грн для лікарні – організатору оборудки загрожує до 12 років в’язниці

Підприємцю, який продав кілька сотень існуючих тільки на папері фотоальбомів одному з медичних закладів Харкова, загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідчі встановили, що медзаклад уклав з обвинуваченим договір про закупівлю 8000 альбомів для новонароджених. Підприємець, діючи умисно, надав завідомо підроблену накладну, згідно з якою він нібито передав альбоми медичній установі.

Головний лікар підписав акт прийому-передачі і платіжне доручення, на підставі чого на рахунок підприємця перераховано майже 3 млн грн бюджетних коштів. При цьому медустанова зазначені альбоми не отримала.

Судитимуть підприємця будуть за підробку та використання завідомо підробленого документа, а також шахрайство, вчинене у великих розмірах (чч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК).

Як повідомляв  Харків Timesпідприємець “продав” харківському медзакладу неіснуючі альбоми для фотографій на 2,864 млн гривень.

Справу стосовно головного лікаря, який підписав акт прийому-передачі неіснуючих альбомів для новонароджених, передано до суду.