Закупівля фейкових фотоальбомів на 3 млн грн – медика судитимуть за службову недбалість

Завершено розслідування та передано до суду справу про розтрату майже 3 млн бюджетних коштів на закупівлі фейкових фотоальбомів для новонароджених одним з медзакладів Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Слідчі встановили, що медзаклад уклав з підприємцем договір про закупівлю 8 тисяч альбомів для новонароджених. Підприємець, діючи умисно, надав завідомо підроблену накладну, згідно якої він передав медичному закладу вказаний товар.

“Головний лікар, який є матеріально-відповідальною особою, неналежно виконуючи покладені на нього обов’язки, не перевірив наявність зазначених альбомів. Він підписав акт приймання-передачі та платіжне доручення, на підставі чого на рахунок підприємця перераховано майже 3 млн грн бюджетних коштів”, – розповіли в прокуратурі.

20 липня до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного лікаря. Його судитимуть за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Медику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 грн до 12 750 грн.

Крім того, повідомлено про підозру підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем). Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Як повідомляв  Харків Times, підприємець “продав” харківському медзакладу неіснуючі альбоми для фотографій на 2,864 млн гривень.