Стало відомо ім’я депутата міськради, якого звинувачують у привласненні 430 тис. гривень бюджетних коштів

Фото: khss.info

Депутат Харківської міської ради, обвинувачений у привласненні 430 тисяч гривень бюджетних коштів – це депутат від Опозиційного блоку “Довіряй справам”, директор комунального підприємства “Харківспецбуд” Богдан Долина.

Про це Харків Times стало відомо з рішення Комінтернівського районного суду Харкова від 29 серпня 2020 року, опублікованого в Єдиному реєстрі судових рішень.

Цим рішенням голова Комінтернівського райсуду Вікторія Музиченко відхиляє прохання слідства й прокуратури щодо відсторонення підозрюваного з посади директора Комунального підприємства “Харківспецбуд” Харківської міської ради терміном на два місяці.

На сайті КП “Харківспецбуд” його директором значиться саме Богдан Долина.

У цій справі Долину судитимуть за привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, а також видачу посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК) .

Однак, на народному депутаті “висить” ще одне звинувачення. У липні до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох посадовців Харківської міської ради, підозрюваних у справі про загибель у березні 2017 року 14-річного підлітка в містечку для переселенців на проспекті Льва Ландау. Один з обвинувачених – все той же Богдан Долина. Його вважають винним у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

У справі про присвоєння бюджетних коштів депутату міськради загрожує до восьми років позбавлення волі, у справі про загибель хлопчика – від двох до п’яти років. І в обох випадках – позбавлення займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у липні прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців Харківської міської ради, підозрюваних у справі про загибель у березні 2017 року 14-річного підлітка в містечку для переселенців на проспекті Льва Ландау. Начальник комунального підприємства, що обслуговує містечко, депутат Харківської міськради VII скликання, звинувачується за ч. 2 ст. 367 КК у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Начальниця ділянки цього КП звинувачується одразу за трьома статтями – ч. 1 ст. 119, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 275 – у вбивстві неповнолітньої з необережності і підбурюванні іншого співучасника до порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, особою, яка зобов’язана дотримуватися цих правил.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на суму майже 430 тисяч гривень.