Підозрюваний у стрільбі по відпочиваючих та вбивстві постане перед судом

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного раніше судимого мешканця Барвінківського району, якого підозрюють у тому, що в червні він у лісі поблизу села Гусарівка вистрілив у відпочиваючих, поранив одну людину та вбив іншу. Чоловікові пред’явлено звинувачення за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що у червні обвинувачений, перебуваючи в лісі, почав сварку з групою людей, які відпочивали з дітьми біля кар’єру, вимагаючи, щоб його відвезли додому. Після відмови чоловік дістав вогнепальну зброю та “здійснив кілька пострілів у бік відпочиваючих”. Внаслідок цього загинув 26-річний чоловік, а 36-річний отримав поранення.

Якщо у суді доведуть провину підозрюваного йому загрожує позбавлення волі на строк від десяти років – до довічного.

Як повідомляв Харків Times, мешканець Барвінківського району стріляв у компанію з 10 чоловік із дітьми, які відпочивала у селі Гусарівка поблизу кар’єру.

За фактом стрілянини у Харківській області, внаслідок якої один з постраждалих від отриманих поранень помер, поліція відкрила кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.