Стрілянина по відпочиваючим: поліція відкрила кримінальні справи (оновлено)

Фото: hk.npu.gov.ua

За фактом стрілянини в Харківській області, в результаті якої один з постраждалих від отриманих поранень помер, поліція відкрила кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про стрілянину по компанії з 10 осіб з дітьми, які відпочивали поблизу кар’єру в селі Гусарівка, надійшло до Барвінківського відділення поліції 27 червня о 20:42.

“З лісу вийшов невідомий і зробив кілька пострілів з невстановленої зброї в сторону громадян. Попередньо, він знаходився в стані алкогольного сп’яніння.”, – розповіли в поліції.

В результаті двоє відпочиваючих були поранені. Їх доставили в лікарню, де 27-річний чоловік помер.

Слідчим відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 УК (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

За підозрою в скоєнні цього злочину в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України поліцейські затримали 53-річного жителя району. У чоловіка вилучили предмет, схожий на пістолет, який направлено на експертне дослідження.

Поліцейські повідомили йому про підозру у скоєнні умисного вбивства та замаху на вбивство людей. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, житель Барвінківського району стріляв в компанію з 10 чоловік з дітьми, які відпочивала в селі Гусарівка поблизу кар’єру.