Зв’язали сторожа і винесли сейф – в Катеринівці пограбували агрофірму (відео, фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області поліцейські оперативно затримали бандитів, які пограбували агрофірму в селі Катеринівка, поблизу міста Лозова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

У сторожку на території сільгосппідприємства п’ятеро чоловіків, одягнені в балаклави, проникли 14 серпня о другій годині ночі. Під загрозою застосування предмета, схожого на пістолет, зв’язали охоронця скотчем і зайшли на об’єкт. Через кілька хвилин зловмисники побачили на території агрофірми ще одного охоронця. Два бандити залишилися поруч з ним, інші пішли до адмінбудівлі, де віджали раму пластикового вікна і залізли в кабінет. Тут вони забрали 3600 гривень, а також металевий сейф, в якому знаходилися близько 20 000 гривень.

Після цього сіли в автомобіль і на великій швидкості поїхали до Харкова. Поліцейські, які отримали оперативну інформацію про підготовку нападу на агрофірму, влаштували на шляху банди, кілька засідок. Затримали зловмисників в Московському районі Харкова.

Правопорушниками виявилися 43-річний житель Дергачівського району, троє харків’ян 35, 32 і 23 років і 24-річний житель Лозової. Всі п’ятеро раніше мали проблеми з законом. Всі п’ятеро затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу.

Речові докази вилучено та направлено для проведення експертного дослідження.

Також встановлено, що затримані з листопада 2019 здійснили ряд пограбувань і крадіжок з офісних приміщень підприємств на території Харківської області та обгрунтовано підозрюються у скоєнні зазначених злочинів. Зараз перевіряється їх причетність до аналогічних правопорушень.

За фактом нападу в Катеринівці відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК (розбій). Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про повідомленні затриманим про підозру у вчиненні кримінального злочину і обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.