Ярославський заявив про готовність інвестувати 1 млрд доларів в Харківський авіазавод

Фото: Харків Times

Харківський бізнесмен, глава групи компаній групи DCH Олександр Ярославський готовий залучити $ 1 млрд інвестицій в Харківський авіазавод (ДП Харківське авіаційне виробниче підприємство).

Про це Харків Times дізнався з офіційної заяви бізнесмена, яку оприлюднила прес-служба компанії.

“Група DCH готова взяти відповідальність за відновлення флагмана вітчизняного авіабудування та залучити $ 1 млрд. на відновлення ХАЗ. З цієї суми $ 100 млн. підуть на виплату боргів; $ 500 млн. на добудову літаків, виробництво яких вже розпочато, і закладку нових; $ 400 млн. на програми розвитку “, – йдеться в повідомленні

Бізнесмен підкреслив, що йому не важливий формат участі – покупка заводу або приватно-державне партнерство.

“Важливо не упустити час. Група DCH готова до відкритого обговорення своїх пропозицій і має намір докласти всіх зусиль, щоб врятувати ХАЗ для Харкова та України”, – наводить DCH заяву Ярославського.

В цілому боргові зобов’язання підприємства, в тому числі і перед державою, становлять 2 млрд грн. Борги із зарплати – 235 млн грн.

Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Харкова заявив, що уряд не розглядає варіант передачі в концесію Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.