Недобросовісний орендар втратив ділянку площею 110 га

Фото: antikor.zp.ua

Рішенням Господарського суду Харківської області державі повернуто земельну ділянку водного фонду площею 110 га, розташовану на території Уплатнівської сільської ради Близнюківського району.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду.

Зазначена ділянка була надана підприємцю в користування на умовах оренди терміном на 15 років. Відповідний договір був укладений між орендарем та Близнюківською райдержадміністрацією 25 липня 202 року.

Згідно з угодою, підприємець не менше, ніж за за півроку до закінчення терміну оренди повинен повідомити в РДА, чи буде він продовжувати договір. Однак орендар цього не зробив. І ділянку після закінчення терміну оренди не повернув. При цьому платити за оренду припинив.

“Протягом 2017-2019 років і по теперішній час, Фізична особа-підприємець Батраченко Юрій Федорович свої зобов’язання по сплаті орендної плати за вищевказану земельну ділянку до органів Державної фіскальної служби не декларує і орендну плату не сплачує”, – йдеться в матеріалах справи.

Зважаючі на ці обставини, суд дійшов до висновку, що “на теперішній час повноваження щодо розпорядження спірною земельною ділянкою державної власності наділена Харківська обласна державна адміністрація”. І зобов’язав підприємця повернути державі в особі Харківської обладміністрації земельну ділянку водного фонду загальною площею 110 га.

Крім цього, за рішенням суду відповідач повинен сплатити на користь прокуратури Харківської області 2 102 грн судового збору.

Як повідомляв Харків Times, у власність держави повернуто земельну ділянку площею 2 га, розташований в Краснокутському районі.