Напад на журналістів АТН: плюс ще одна стаття КК

Фото: atn.ua

У поліції відкрили ще одне кримінальне провадження щодо нападу місцевих мешканців Нової Баварії на знімальну групу телеканалу АТН вранці сьогодні, 14 липня. Тепер цей інцидент, окрім крадіжки штатива, розслідується ще й за ст. 171 КК (перешкоджання професійній діяльності журналістів).

Про це Харків Times повідомив представник прес-служби Нацполіціі області.

“За фактом події у Новобаварському районі за участю представників ЗМІ відкрито провадження за ст. 171 КК”, – йдеться у повідомленні.

Довідка: У поліції, як і в дореформеній міліції, вкрай неохоче відкривають справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів. У Харкові за останні 10 років все ж таки було відкрито кілька подібних справ. Лише дві з них взагалі дійшли до розгляду в суді. Остаточний вирок не був винесений по жодній.

Згідно зі статтею 171 КК, нападнику на знімальну групу може загрожувати штраф до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, вранці сьогодні, 14 липня, під час зйомок на Новій Баварії сюжету про жінку, яка, ймовірно, наклала на себе руки, задушивши власну десятирічну дитину, на знімальну групу телеканалу АТН напали невідомі з числа місцевих мешканців. У Новобаварському відділі поліції спочатку було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК (крадіжка), оскільки під час нападу в журналістів відібрали штатив від відеокамери.