Директор одного з харківських оборонних підприємств продав на металолом преси – поліція (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі відділу спецполіцііі Харкова скерувано до суду обвинувальний акт щодо директора одного з харківських оборонних підприємств, який за даними слідства продав на металолом преси.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Правоохоронці встановили, що директор одного з харківських державних підприємств Концерну “Укроборонпром” в результаті неналежного виконання покладених на нього службових обов’язків передав сторонній особі матеріальні цінності державного підприємства, а саме преси кривошипні різних модифікацій. В подальшому, за допомогою найнятого автотранспорту, матеріальні цінності були перевезені з метою продажу як лом металу до відповідної установи”, – йдеться у повідомленні.

В результаті цих дій державному підприємству завдано матеріальну шкоду в сумі більше 160 тисяч гривень.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість), проводилось відділом спеціальної поліції Харківської області за процесуальним керівництвом Військової прокуратури Харківського гарнізону.

За скоєний злочин підозрюваному загрожує до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.