Таксист, який збив на смерть двох пішоходів, піде за ґрати на сім років (ФОТО)

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області засудив до семи років позбавлення волі 38-річного таксиста, який збив на смерть двох пішоходів та кинув їх вмирати на дорозі,

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Аварія трапилася 20 жовтня 2018 року в с. Глушківка Куп’янського району. Водій автомобіля Оpel на швидкості понад 100 км/год збив двох людей, що переходили дорогу.

“В цей день дівчина святкувала своє весілля. При цьому чоловік, не зупиняючись, поїхав з місця події”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок аварії обидва пішоходи зазнали чисельних ушкоджень. Від отриманих травм 41-річний чоловік наступного дня помер у лікарні, а 34-річна жінка тривалий час з тяжкими тілесними ушкодженнями перебувала на лікуванні.

Водія затримали за два дні після ДТП. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець, який, за попередніми даними, заробляв на життя таксуванням. “У ході досудового розслідування чоловік заперечував свою причетність до аварії, заховав машину і наполягав, що автівку у нього викрали. Однак його “легенда” була спростована вже на початку досудового слідства та в ході судового розгляду”, – йдеться у повідомленні.

Суд визнав винним таксиста у ДТП зі смертельними наслідками та залишенні потерпілих у небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу).

Наразі вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.