Тестування на COVID-19 і двотижнева обсервація – як проходить “карантинний” призов

Фото: .radiosvoboda.org

Під час весняної призовної кампанії, яка через карантин проводиться в травні-липні, з Харківської області на строкову військову службу відправиться 1350 юнаків. Всі призовники будуть проходити тестування на COVID-19 і двотижневу обсервацію.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

«Всі призовники будуть проходити тестування на COVID-19 за три доби до відправлення з обласного збірного пункту. Після відправки у військові частини вони будуть проходити 14-денну обсервацію, тільки потім починати курс молодого бійця», – розповів заступник військового комісара Харківського обласного військкомату Олександр Томашевський.

Також під час призову буде максимально скорочено час перебування юнаків на обласній призовній базі перед відправкою в частині призначення. Призовники будуть затримуватися на базі не більше доби, кожен буде знаходитися в окремому приміщенні. Відправлення буде здійснюватися мінімальними групами із забезпеченням дистанціювання і інших санітарних норм.

За інформацією Олександра Томашевського, перша відправка запланована на 22 червня.

Призовники традиційно будуть поповнюватимуть лави ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та спеціальної служби транспорту. Службовці строкової служби не будуть залучатися до проведення ООС.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет Міністрів України переніс заходи щодо призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня 2020 року на травень-липень 2020 року.