У Харкові через підозру на коронавірус закрили дитсадок

Фото: Цензор

У Харкові закрили дитсадок № 108 через підозру на коронавірус в сім’ї у однієї із співробітниць. Всі працівники дошкільного закладу самоізолювалися.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

За словами директора Департаменту освіти Харківської міськради Ольги Деменко, у родича однієї зі співробітниць є підозра, ще навіть не підтверджена.

“Ми вжили всіх необхідних превентивних заходів. Всі співробітники самоізолювалися. А батькам було запропоновано в даний час відводити дітей до трьох інших найближчих садочків”, – сказала Деменко.

Вона додала, що про підозру на СOVID у родича однієї з працівниць стало відомо ще минулого тижня, дитсадок з 1 червня повноцінну роботу не починав.

Дитсадок розташований на вулиці Дружби Народів в Київському районі.

Глава адміністрації Київського району Неллі Казанжиева уточнила, що дитсадок відновлював роботу, але на короткий час, як тільки стало відомо про підозру – роботу дитсадка призупинили. Хворих серед дітей або персоналу, за її словами, немає.

“Не було контакту з дітьми. Це один з членів сім’ї працівниці. І це непідтверджений факт. Тому ми на попередження відреагували і закрили. Батькам запропонували варіанти відвідування дитячих садків, які поруч: №109, №248, №464”, – сказала Казанжиева .

Родичу працівниці дитсадка проводили тестування. “Тест проведено, інформації про підтвердження немає. І це член сім’ї, я не можу говорити, це особиста інформація. Контактів (з дітьми – ред.) не було, ніякої проблеми немає”, – сказала Казанжиева.

За її словами, відновити роботу дитячого садка планують орієнтовно через два тижні.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 10 червня виявлено 1 338 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 33 з яких – за минулу добу