Трьом домушникам загрожує до 12 років ув’язнення за серію крадіжок у Куп’янську

Фото: ibirzha.kz

Харківські слідчі завершили досудове розслідування за фактом серії крадіжок з приватних домоволодінь у місті Куп’янську, в яких звинувачують трьох місцевих мешканців.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Слідчі встановили, що зловмисники протягом серпня та вересня 2019 року скоїли чотири крадіжки з приватних будинків. 27-річний організатор попередньо оглядав місця злочину і по телефону надавав виконавцям вказівки та поради, а також слідкував за обстановкою. 27-річний та 28-річний виконавці віджимали вікна та двері і таким чином потрапляли до помешкань. Об’єктом кримінального промислу правопорушників ставали побутова техніка, золоті прикраси, особисті речі та гроші. Загальна сума збитків, яку вони спричинили потерпілим, склала понад 300 тисяч гривень.

15 квітня 2020 року організатору та 28-річному виконавцю повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка) та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Після внесення застави у розмірі 105 100 та 42 040 гривень відповідно, чоловіків звільнили з-під варти.

2 червня слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 185 КК (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою).

9 червня обвинувальний акт у кримінальному провадженні вручений підозрюваним та їх захисникам. Усі троє чоловіків раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Затриманим загрожує від семи до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Третьому учаснику угруповання – 27-річному виконавцю 15 квітня заочно повідомлено про підозру скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка) та 23 квітня його оголошено у розшук. На даний час поліцією вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка та притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали раніше судимого 31-річного мешканця селища Андріївка Балаклійського району області за підозрою в серії крадіжок з будинків сусідів.