Кучер взяв собі керівником апарату звільненого зі скандалом посадовця з Херсона (відео)

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер 3 червня призначив на посаду керівника апарату обладміністрації Володимира Клюцевский, який обіймав аналогічну посаду в Херсонській ОДА і звільнений звідти після скандалу.

Про призначення Клюцевського Харків Times дізнався з розпорядження, опублікованого на сайті ХОДА.

За даними ЗМІ, Володимир Клюцевський втратив свою попередню посаду в березні після скандалу з виступом сесійній залі Херсонської облради групи “Степ” з піснею “Смажений кабанчик”. Так обласні чиновники вирішили привітати своїх колег-жінок з Міжнародним жіночим днем. Співака супроводжували дві танцівниці у відвертих естрадних костюмах.

Відеозапис виступу потрапив до Інтернету і викликав обурені відгуки.

Як повідомляв “Укрінформ”, вже 10 березня на селекторній нараді голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв заявив, що відповідальність за подію понесуть чиновники, які займалися організацією виступу.

“6 березня у приміщенні зали засідань Херсонської обласної ради святкування Міжнародного жіночого дня – я був присутній на офіційній частині, я вже коментував, що на неофіційній частині я був відсутній. І те, що я побачив вчора в мережі Інтернет мене неприємно вразило. Я вважаю неприпустимим у приміщенні обласної державної адміністрації виступи в такому форматі і вважаю, що за це має бути персональна відповідальність людей, які займалися організацією такого святкування Міжнародного жіночого дня… Тому я прийняв низку кадрових рішень: з сьогоднішнього дня звільнений керівник апарату Володимир Клюцевський, з сьогоднішнього дня не працює в нашій команді заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Чепіга – її звільнення буде погоджено з Офісом Президента і у встановленому порядку затверджене, і з сьогоднішнього дня відсторонюється все керівництво управління культури, молоді і спорту. Кадрові рішення по керівництву управління я прийму до кінця тижня”, – зазначив Гусєв.

Клюцевський народився 27 травня 1974 р. у с. Чулаківка Голопристанського району Херсонської області. У 1996 р. закінчив Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна (спеціальність- геоекологія), у 2002 р. – Одеський реґіональний інститут державного управління Української академії державного управління при Президентові України, маґістр державного управління.

З 1997 по 2000 р. працював помічником заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації, після цього – завідувачем сектору контролю організаційно-контрольного відділу апарату, головним спеціалістом служби при керівництві, начальником відділу контролю апарату, начальником управління контролю апарату, начальником відділу контролю апарату. З жовтня 2014 р. – керівник апарату Херсонської облдержадміністрації. У 2018 р. нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ст.

Клюцевский замінить на посаді керівника апарату Леоніда Шпиньова якого Кучер називав своїм другом. Друг Кучера протримався на посаді 3,5 місяці і був звільнений 18 травня.

Як повідомляв Харків Times , голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер призначив Леоніда Шпиньова керівником апарату ХОДА з 3 лютого 2020 року.

Кучер заявив журналістам, що Шпиньов є його давнім другом, але він – кращий з претендентів на цю посаду.