Суд взяв під варту шахраїв, які продавали посади голови облдержадміністрації та Голови ДПС в області

Суд взяв під варту шахраїв, які продавали посади голови Харківської облдержадміністрації та Голови Державної податкової служби в Харківській області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд обрав 52-річному чоловіку, підозрюваному за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайське заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) та ч.4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, скоєний у співучасті), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 4 млн грн.

68-річному чоловіку, підозрюваному за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайське заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) та ч.4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, скоєний у співучасті), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,5 млн грн.

Як повідомив Харків Times, вдень 2 червня співробітники СБУ затримали в ресторані “Ла-Страда” в Харкові двох киян, підозрюваних в “купівлі-продажу” посад губернатора Харківської області та начальника Головного управління Державної податкової служби області.

Співробітники спецслужби встановили, що шахраї готувалися отримати 1 млн доларів за нібито вирішення питання щодо призначення кандидата на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Ще 100 тисяч доларів зловмисники планували отримати за призначення на посаду начальника Головного управління Державної податкової служби області.