Поліція викрила групу харків’ян, які торгували через Інтернет фальсифікованим алкоголем та цигарками (фото, відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

Працівники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність організованої злочинної групи, яка займалася виготовленням та розповсюдженням фальсифікованих підакцизних товарів. Зловмисники через мережу Інтернет реалізовували цигарки та алкогольні напої, в тому числі елітні, з марками акцизного збору з ознаками підробки. У фігурантів вилучено понад 3,5 тис. літрів спиртовмісної рідини, більше 20 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв та грошові кошти в сумі майже 1 млн гривен.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Встановлено, що понад 10 осіб протягом 2019-2020 років незаконно купували, зберігали, фасували, транспортували та в подальшому збували алкогольні напої з недоброякісної сировини з явними ознаками підробки марок акцизного податку України. Зловмисники розповсюджували продукцію за допомогою мережі Інтернет та магазину. Фігуранти торгували елітним алкоголем без акцизних марок та організували його доставку по Харкову та Харківської області. Своїми діями вони завдали значних збитків правовласникам”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого 14 січня за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Під час проведення обшуків працівники поліції виявили та вилучили автомобілі Mersedes Sprinter та Volkswagen, 4 одиниці комп’ютерної техніки, 7 мобільних телефонів, грошові кошти в сумі 890 тис. гривень, 1,2 тис. Євро, 14,5 тис. доларів та 32,650 тис. російських рублів. Також були вилучені понад 3,5 тис. літрів спиртовмісної рідини (у флягах, об’ємом 5 та 10 літрів), понад 20 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв (горілка, коньяк в асортименті), об’ємом 0,5 та 0,7 л, у тому числі елітних напоїв з марками акцизного збору з ознаками підробки, 800 пачок цигарок “Комплімент” невстановленого виробництва, з марками акцизного збору з ознаками підробки та чорнові записи з обліками продукції та розрахунків за товар. Загальна вартість вилученого фальсифікату складає 3,5 млн. грн.