Майстер Гутянського лісгоспу допустив незаконну порубку дерев на 5,5 млн грн

Фото: khar.gp.gov.ua

Майстра лісу Краснокутського лісництва ДП “Гутянське лісове господарство” підозрюють у службовій недбалості, в результаті якої на ввіреній йому ділянці було незаконно вирубано дерев на суму більш ніж в 5,5 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що незаконна порубка проводилася протягом серпня 2019 – лютого 2020 року. Протягом цього часу невстановлені особи вирубали понад 500 дерев різних порід – сосни, кленів, беріз, дубів, черемхи.

Майстру лісу повідомили про підозру ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу і відсторонення майстра лісу від займаної посади.

Як повідомляв Харків Times, майстру лісу Володимирського лісництва ДП «Гутянське лісове господарство», який завдав державі збитків на суму понад чотири млн грн, повідомили про підозру.