Харків’янина, якого чотири рази штрафували за домашнє насильство, заарештували за побиття матері

Фото: Вечерний Николаваев

5 травня Комінтернівський районний суд Харкова визнав винним харків’янина у скоєнні домашнього насильства над матір’ю та призначив йому покарання у вигляді арешту на строк шість місяців.

Про це Харків Times  дізнався з вироку суду.

Встановлено, що не працюючий чоловік з червня 2019 по січень 2020 чотири рази був оштрафований за скоєння домашнього насильства. Однак він не зробив для себе належних висновків та продовжив чинити домашнє насильство відносно своєї матері.

Суд встановив, що 19 січня цього року харків’янин перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння спровокував словесний конфлікт з мамою, під час якого погрожував їй фізичною розправою, залякував та лаявся на жінку нецензурними словами. Після цього він взяв металеву ложку та декілька разів вдарив матір металевою ложкою. Ображена та побита жінка  на тривалий час покинула місце свого проживання. 23 січня вона звернулася з заявою до Слобідського відділу поліції. Заявниця просила вжити заходів до сина, який 19 січня вчинив із нею сварку, вимагав від неї гроші та горілку, та нецензурно лаявся в її бік.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину не визнав. Повідомив, що дійсно між ним та його матір`ю виникали сварки, вони часто сперечались, однак ложкою він її не бив.

Однак сестра обвинуваченого та подруга постраждалої заперечили його слова.

З’ясувавши всі обставини справи, суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого підпадають під ст. 126-1 КК (домашнє насильство) та визначив покаранні у вигляді арешту строком на півроку.

Вирок поки не набув законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times суд визнав винним 38-річного мешканця Ізюму за ст 126 Кримінального кодексу (домашнє насильство) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на два роки шість місяців.