Суд виніс вирок батьку й синові, обвинуваченим у вбивстві і канібалізмі

Фото: YouTube

5 травня Орджонікідзевський районний суд м.Харкова виніс вирок батьку й синові, обвинуваченим у вбивстві колишнього співробітника правоохоронних органів і канібалізмі.

Про це Харків Times дізнався з вироку суду.

З колишнім поліцейським вони познайомилися 3 жовтня 2018 року, запросили його до себе додому і почали вживати спиртні напої. Під час застілля між батьком і гостем виникла суперечка з приводу антитерористичної операції. Незадоволені словами гостя родичі вирішили його вбити. Поки молодший міцно тримав чоловіка, старший бив гостя ножем.

Встановлено, що спочатку батько вдарив один раз вдарив потерпілого в шию, потім – двічі в область грудної клітки спереду. Від отриманих тілесних ушкоджень той помер на місці. За словами обвинуваченого, після першого удару він зрозумів, що потерпілого не врятувати, тому вдарив ще, щоб добити.

Слідство також встановило, що тіло вбитого зловмисники розчленували і вжили частину тіла в їжу. Приховуючи сліди злочину, тіло викинули на сусідній вулиці. Голову викинути не встигли, правоохоронці знайшли її на балконі квартири, де сталося вбивство.

У суді батько взяв провину на себе, за його словами, син обмовив себе. Також він додав, що кається, але нічого повернути не може. Звинувачення в канібалізмі категорично відкинув, заявивши, що “ніхто з них м’ясо це не їв”.

Суд визнав обох винними у вбивстві, скоєному за попередньою змовою з особливою жорстокістю (ч. 12 ст 115 КК) і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі кожному. Початком терміну покарання суд визначив дату затримання обвинувачених – 13 жовтня 2018 року.

Крім цього засуджені повинні будуть сумарно виплатити понад півмільйона гривень відшкодування матеріального збитку.

Вирок поки не набув чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, обезголовлене тіло колишнього співробітника правоохоронних органів знайшли в жовтні 2018 року на вулиці Краснодарській. За підозрою у вбивстві було затримано батько і сина, які проживають на Салтівці.