12 травня відкривати метро не будемо, – Кернес

Фото: Харківський Метрополітен

Харківський міський голова Геннадій Кернес відмовився від наміру запустити метро після послаблення карантину, 12 травня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Кернеса телеканалу “Наш”

“Коли в мене брали коментар, я сказав, що я хотів би, щоб із 12 числа при послабленні карантину було відкрито метро. А метро ми будемо відкривати, згідно до тих карантинних заходів, які виніс Кабмін. Ми його відкривати не будемо, але ті втрати, які ми несемо, нехай Кабмін думає, як нам виходити із цього всього”, – сказав Кернес.

Також він поскаржився, що у глави уряду немає розуміння нагальних потреб громадян, зокрема, представників бізнесу.

“Прем’єр-міністр Шмигаль ніколи не був підприємцем, він увесь час був директором, увесь час під ним ходили. Він не розуміє людей. Він не розуміє, що таке метро, що таке залізниця, електричка чи ще щось. Він думає, що все це розсадники коронавірусу. Краще б він подумав над тим, де тести брати, що робити більше тестів і виявляти, хто хворий, а хто не хворий, тоді була би більш чітка картина”, – сказав мер Харкова.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня у зв’язку з введенням карантинних обмежень у Харкові зупинили метрополітен.

Згідно з планом поетапного виходу з карантину, який оприлюднив прем’єр міністр України Денис Шмигаль, метрополітен та весь наземний громадський транспорт запрацює лише тоді, коли на кожну область України припадатиме не більш, як 5 нових діагностованих випадків захворювання на коронавірус щоденно. Для порівняння – за добу, 6 травня, в Харківській області виявлено 45 нових випадків захворювання коронавірусною інфекцією.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив про намір відновити роботу Харківського метрополітену 12 травня.