Зйомки дітей у фільмі “Дау”: допитали чиновників обладміністрації

Фото: ХарківTimes

В рамках кримінального провадження за фактом можливого катування дітей під час зйомок фільму російського режисера Іллі Хржановського “Дау. Дегенерація” слідчі допитали співробітників Харківської обладміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу, що посилається на прессекретаря прокуратури Харківської області Дмитра Чубенко.

“У рамках провадження по фільму “Дау” були допитані чиновники Харківської ОДА. Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії”, – сказав Чубенко.

Скільки співробітників ОДА було допитано та їхні посади слідство поки не розголошує. Наразі відомо, що всі є свідками у справі.

Також, зазначив Чубенко, правоохоронці відправили запити на отримання інформації про зйомки фільму в Держкіно та Міністерство культури.

Дозвіл на залучення кількох дітей з обласного будинку дитини №3 у фільмі давав свого часу департамент охорони здоров’я Харківської ОДА. В названу установу потрапляють діти з різними вадами розвитку, в тому числі і з синдромом Дауна, зокрема, малюка з таким захворюванням брали для зйомок.

Як повідомляв Харків Times, Ювенальна прокуратура Харківської області процесуально керує розслідуванням, відкритим на підставі аналізу публікацій в інтернеті, за двома статтями Кримінального кодексу за фактами ймовірних катувань дітей у фільмі російського режисера Іллі Хржановського “ДАУ. Дегенерація”, а також можливої пропаганди “культу насильства, жорстокості або дискримінації” у цьому фільмі.

Дитячий омбудсмен Микола Кулеба вимагає розслідувати ймовірну участь немовлят із дитячих будинків у зйомках фільму російського режисера Іллі Хржановського “ДАУ. Дегенерація”, що проходили в Харкові. Зйомки фільму велися восени 2011 року, а ймовірно постраждалі діти на даний час вже ходять до школи.

Чинний директор ТОВ “Феномен-Україна”, який займався організацією зйомок фільму, Христина Волошина повідомила омбудсмену, що діти, які брали участь у цій зйомці, “перебували на знімальному майданчику разом зі своїми офіційними опікунами”. Вона також заявила, що всі дії знімальної групи “були узгоджені з органами опіки”.