ДБР підозрює двох поліцейських у приховуванні вбивства Яни Шевченко

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру двом оперуповноваженим Холодногірського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Харківській області. Правоохоронці підозрюються у приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління ДБР.

“За попередньою інформацією, поліцейські намагалися приховати вбивство дівчини, яке відбулося 29 червня 2019 року у Харкові. Правоохоронці дізналися про вбивство дівчини відразу після його скоєння, однак не складали відповідні рапорти щодо внесення вказаного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Через це тіло вбитої виявили тільки на 10 день після злочину. Також слідством встановлено, що один із оперуповноважених зустрічався із батьком підозрюваного у вчиненні вбивства, якому повідомив про даний інцидент”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, матеріали допиту одного зі свідків, який проводили підозрювані 5 липня 2019 року, не був долучений до матеріалів кримінального провадження.

Дії підозрюваних призвели до зволікання розслідування особливо тяжкого злочину та втрати речових доказів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що поліціянти “вчинили активні дії з приховування особи, яка скоїла вбивство, та трупу дівчини”.

Проведено обшуки за місцем роботи підозрюваних у приміщеннях Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваних від займаних посад.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року Харківський апеляційний суд, розглянувши апеляцію адвоката на ухвалу Київського районного суду про продовження терміну утримання під вартою 17-річного Данила Редіна, залишив це рішення в силі.

Редін, якого підозрюють у тому, що він у червні 2019 року вбив 26-річну Яну Шевченко та сховав її тіло, постане перед судом.