У ХПІ військовий тумано-генератор використовують для знезараження (фото)

Фото: ХПИ

У зв’язку з загрозою коронавірусу в Національному технічному університеті “ХПІ” провели дезінфекцію території за допомогою унікального аерозольного генератора.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення вишу.

Аерозольний генератор спочатку розроблявся вченими ХПІ для військових цілей – щоб туманом маскувати військову техніку. У зв’язку з загрозою коронавірусу пристрій вирішили використати для санітарної обробки території і приміщень вишу.

Технологія дозволяє створити дезінфікуючий туман і за його допомогою провести санітарну очистку по всьому периметру території.

«Досвід розвинених країн показує, що ефективна дезінфекція забезпечується в тому випадку, коли антисептичний засіб розпилюється у вигляді туману і заповнює всі щілини, а рідина осідає на поверхні навіть у важкодоступних місцях. Наша технологія дозволяє економити час і засіб під час знезараження території», – розповідають розробники установки.

За словами вчених ХПІ, звичайний полив дезінфекторами призводить до значних перевитрат води, оскільки вона скочується з поверхні. Обробка ручними засобами розпилення — займає багато часу.

Пристрій ХПІ може розпорошувати у вигляді туману більше 600 літрів дезінфектора на годину, і таким чином обробити за цей час понад 3000 кв. м.

Фото: ХПИ
Фото: ХПИ
Фото: ХПИ