Харків’янина, який зобов’язався самоізолюватися, затримали на кордоні

Фото: Східне регіональне Управління ДПСУ

На кордоні з Росією прикордонники виявили двох порушників карантину, які днями підписали згоду про самоізоляцію.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Східного регіонального Управління ДПСУ.

У пунктах пропуску Плетенівка та Юнаківка, що на кордоні з РФ, співробітники Держприкордонслужби виявили порушників карантину.

«Двоє громадян України 1982 та 1964 років народження, які днями повернулися з-за кордону, учора знову з’явилися в пунктах пропуску. Зробили вони це всупереч взятим зобов’язанням, адже в’їжджаючи в Україну власноруч підписали згоди щодо обов’язкової самоізоляції. Порушники карантину знехтували своїми обіцянками та рушили на виїзд з країни, наражаючи на небезпеку себе та людей навколо, – йдеться у повідомленні.

Про виявлені правопорушення прикордонники повідомили співробітників Нацполіції, які склали на осіб адміністративні матеріали за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Подальшу долю громадян вирішить суд.

Правоохоронці нагадують, що «за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. грн».

Як повідомляв Харків Times, за порушення правил карантину в області відкрили чотири кримінальні провадження.