Закрити Будинок рад і заборонити закордонні відрядження: Чернов посилив заходи протидії коронавірусу

Фото: rbc.ua

Голова обласної ради Сергій Чернов підписав розпорядження, яким посилюються заходи з протидії поширенню коронавірусу. Серед нових заходів – обмеження допуску до Будинку рад для всіх громадян, крім співробітників установи.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження від 18 березня “Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 12 березня 2020 № 43” Про невідкладні заходи щодо протидії поширенню коронавірусу COVID-19 “.

Згідно з новим розпорядженням, заборонені закордонні відрядження працівників виконкому облради. У попередній редакції було рекомендовано “обмежити (скасувати) відрядження, в тому числі закордонні”.

Також розпорядженням від 18 березня вводиться режим профілактичного спостереження за співробітниками виконкому облради.

“Негайно відправляти додому на самоізоляцію всіх працівників, що мають ознаки гострих респіраторних захворювань, рекомендувати їм не займатися самолікуванням, обмежити контакт з оточуючими і звернутися до лікаря”, – йдеться в розпорядженні.

Документ також передбачає можливість віддаленої роботи та встановлення спеціального режиму робочого часу у вигляді гнучкого графіка роботи.

Як повідомляв Харків Times, з 12 березня по 3 квітня з метою запобігання поширенню коронавірусу в Україні оголосили загальнонаціональний карантин.

На період карантину особистий прийом громадян скасований в ХОДАполіції і Держпродпотребслужбі. Також Рада суддів просить не відвідувати суди, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності учасників сторін. Прокуратура області також відмовилася приймати відвідувачів.

Закрилися на карантин ХТЗ і ТЦ “Барабашово”,