Харків готовий створити для хворих на коронавірус тисячу місць у лікарнях – Горбунова-Рубан

У разі необхідності у лікувальних установах Харкова може бути створено близько тисячі місць для хворих на коронавірус.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на заступника міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту Світлану Горбунову-Рубан.

“Кількість сезонних хворих із застудою та ГРВІ вже йде на спад, ми навіть не перейшли епідемічний поріг. І якщо ніхто не привезе до Харкова коронавірус, то ми повинні впоратися із ситуацією, що склалася”, – сказала вона.

За словами заступника мера, на сьогоднішній день у місті немає жодної людини, яка б захворів на Covid-19 й жодної людини із підозрою на це захворювання. Побоювання викликають лише українці, які повернулися з-за кордону.

“За різними даними, за минулі вихідні з Європи в Україну повернулося багато наших співвітчизників, приблизно 60-85 тис. чоловік, і це небезпечно. У будь-якому випадку, ми готові до прийому хворих, якщо такі з’являться, готові ставити діагноз й надавати медичну допомогу”, – запевнила Горбунова-Рубан.

Вона також попросила городян берегти своє здоров’я та здоров’я оточуючих, “діяти розумно, без паніки, із розумінням ситуації”.

Як повідомляв Харків Times, Європейський союз на 30 днів закриває свої зовнішні кордони у зв’язку із пандемією коронавірусу Covid-19.