Стратегія розвитку Харкова до 2030 року – механізм створення і основні цілі

Фото: city.kharkov.ua

До вересня в Харкові повинні розробити Стратегію розвитку міста на найближчі 10 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Для написання Стратегії розвитку міста Харкова на 2020-2030 роки створено робочу групу, засідання якої відбулося 11 березня.

Як повідомив секретар Харківської міської ради Олександр Новак, попередня Стратегія була затверджена в 2016 році і її дія вже закінчується.

Під час засідання була затверджена дорожня карта з написання Стратегії. Начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська розповіла, що до червня буде проходити збір ідей, пропозицій та презентацій від харків’ян і департаментів міської ради, в серпні передбачається винести Стратегію на громадське обговорення, а у вересні – на сесію Харківської міськради.

За її словами, в документі будуть відображені різні напрямки розвитку і життєдіяльності міста.

«Ми взяли за основу три основні цілі – безпека, комфорт, креативні технологічні індустрії. Розраховуємо отримати багато ідей, які ляжуть в основу роботи виконавчих органів. Планується проводити тематичні круглі столи, анкетування, опитування, дати можливість подавати пропозиції онлайн. Потім проведемо пітчинг, тобто відбір кращих ідей. Кінцевий результат багато в чому буде залежати від харків’ян. Хочу лише підкреслити, що гнучка і стабільна стратегія розвитку Харкова забезпечить життєздатність його економіки, високий рівень умов життя городян і збільшення привабливості міста в майбутньому », – повідомила Вікторія Грецька-Миргородська.

За її словами, до обговорення Стратегії-2030 будуть залучені експерти з різних сфер життєдіяльності і громадськість міста.