Карантин проти коронавірусу: міськрада – на боці батьків

Фото: buki.com.ua

Харківська міська рада не збирається переглядати своє рішення та вводити карантин у школах і дитячих садках міста.

Про це Харків Times заявив директор Департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

“Захворюваність сезонними ГРВІ зараз падає, а відвідуваність тільки зростає. У Департаменті освіти телефон червоний від дзвінків батьків з проханнями не закривати школи й садочки на карантин. Міськрада – на боці людей, які змушені будуть або йти у відпустку, або брати дітей на роботу” , – підкреслив Сидоренко.

Також представник мерії уточнив, що ніхто з чиновників міськради “не давав жодних обіцянок” губернатору області Олексію Кучеру, який заявив раніше на прес-конференції, що “керівники департаментів освіти й охорони здоров’я (міськради – ХТ) дали відповідь, що це питання буде переглянуто, тому що їхнє рішення було прийнято до того, як постанову (уряду – ХТ) було опубліковано”.

“Таких зобов’язань перед главою області на себе ніхто з представників міськради не брав, ніхто Кучеру таких обіцянок не давав, а його заяву можна розцінювати як спробу пропіаритися на суспільному резонансі та прогнутися перед окремими людьми з Офісу президента у надії зберегти за собою крісло глави області” , – заявив Сидоренко.

Як повідомляв Харків Times, за результатами засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області було прийнято рішення закрити всі навчальні заклади на карантин до 2 квітня.