За рік у Харківській області освоїли 22,5 млрд гривень інвестицій

Фото: УНИАН

Протягом 2019 року підприємства та організації Харківської області за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 22,5 мільярда гривень капітальних інвестиції. Це на 5,7% більше ніж за попередній рік.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління Державної служби статистики в Харківській області.

“Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 47,8% від загального обсягу”, – йдеться в повідомленні.

За рахунок державного та місцевих бюджетів освоєно 27,5% капітальних інвестицій. Питома вага коштів населення на будівництво житла становила 13,0%.

Найвагомішу частку капітальних інвестиції (98,0% від загального обсягу) вкладено у матеріальні активи, з яких у будівлі та споруди – 11,7 млрд.грн; у машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби – 9,5 млрд.грн.

На капітальний ремонт активів спрямовано 2,5 млрд.грн капітальних інвестицій (11,3% від загального обсягу).

За видами економічної діяльності найбільші обсяги капітальних інвестицій спрямовані у розвиток підприємств промисловості – 24,3% від загального обсягу. Також значні обсяги капітальних інвестицій освоєні підприємствами у сфері будівництва – 4,9 млрд.грн (22,0%); державного управління й оборони та організаціями обов’язкового соціального страхування – 3,4 млрд.грн (15,3%); підприємствами сільського, лісового та рибного господарства – 2,7 млрд.грн (11,9%).

Як повідомляв  Харків Times, станом на 1 лютого 2020 року заборгованість із виплати зарплати в Харківській області становила 392 млн 815 тис. грн. Це на 7,1% більше ніж на 1 січня поточного року.