Куди рухається циклон і де снігопад сильніший (відео)

Фото: САД

Станом на 15:00 12 лютого снігопад у Харківській області продовжується, та проїзд на автошляхах забезпечено, снігоприбиральна техніка працює у цілодобовому режимі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі САД у Харківській області.

Станом на 15-ту годину спостерігаються опади у вигляді снігу (з різною інтенсивністю) по всій території Харківської області. Циклон рухається з заходу на схід, тому у східних районах – сніг більш інтенсивний. Робота дорожніх підприємств спрямована на очищення проїзної частини, ліквідації снігових переметів та ожеледиці на дорогах. Температура повітря від 0°С до -3°С.

За прогнозом синоптиків близько 20:00 години, поступово, циклон почне виходити з області. Тому вкотре, просимо водії великовагового транспорту, по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами у період негоди, та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.

13 лютого таких істотних опадів вже не очікується.

«Щоб не наражати на небезпеку себе та своїх рідних, краще утримайтеся від поїздок до закінчення негоди, до того ж це посприяє більш ефективній роботі снігоприбиральної техніки», – закликають у службі автодоріг області.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00.

На вулицях і магістралях Харкова сьогодні, 12 лютого, сніг прибирають сніг 142 одиниці спецтехніки.

Як повідомили в КСП «Шляхрембуд», вночі в роботах було задіяно 67 снігоприбиральних машин. За минулу добу на дороги висипали 634 т солі та 609 куб. м піщано-сольової суміші.

За інформацією Департаменту комунального господарства, парки і сквери, а також центральну частину міста, в тому числі сад Шевченка, від снігу розчищають 36 одиниць спецтехніки. У прибиранні снігу задіяно 13 спецавтомобілів «Авант» зі щітками, 11 тракторів, 3 машини «Бухер». Ще 9 спецмашин вивозять сніг: 2 навантажувачи, 3 автомобілі «Фотон», 3 трактори та спецавтомобіль «JCB».

У Департаменті житлового господарства повідомили, що станом на 9:00 на прибудинкових територіях сніг прибирають 1667 двірників, до робіт залучено 68 одиниць техніки та 65 засобів малої механізації.

Фото: city.kharkov.ua

Як повідомляв Харків Times, снігопад на Харківщині триватиме – водіїв просять без потреби не виїжджати.