На Сахновщині орендарю майже в дев’ять разів підвищили плату за землю

Фото: kharkivska.land.gov.ua

Господарський суд Харківської області ухвалив рішення про збільшення майже в дев’ять разів з 15 тисяч гривень до 119 тисяч гривень щорічної орендної плати за користування земельною ділянкою, яка перебуває у власності Сахновщинської селищної ради.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прокуратури області.

Як повідомляється, на вказаній ділянці розташована нежитлова будівля. У 2008 році Сахновщинська селищна рада уклала з одним з приватних підприємств договір оренди на землю під цією будівлею. Сума орендної плати становила понад 15 тис. грн. на рік.

Через п’ять років, у 2013 році нерухомість купило інше ТОВ. За законодавством України до власника нерухомості автоматично перейшло право оренди землі під будівлею.

Сахновщинська селищна рада запропонувала новому орендарю укласти додаткову угоду, яка передбачає зміну розміру орендної плати. Однак підприємці додаткову угоду не підписали, що і стало підставою для позову, який Господарський суд повністю задовольнив.

Після набрання рішенням суду законної сили бюджет Сахновщинської селищної ради зможе додатково поповнюватися на суму понад 119 тис. грн щорічно.

Як повідомляв Харків Times, Господарський суд Харківської області повернув ділянку вартістю 56 млн грн., розташовану в Немишлянському районі Харкова, в комунальну власність.