Кернес заявив, що дорогу через «Барабашово» побудують за рік

Фото: city.kharkov.ua

Будівництво дороги через ринок «Барабашово» почнеться наступного року з боку супермаркету «Рост», і всі роботи закінчаться за рік.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради, яка посилається на інтерв’ю мера у програмі «Город Х» на «7-му каналі».

«Вулиця Академіка Павлова і проспект Ювілейний – завантажені магістралі саме в районі ринку «Барабашово». Там ні пройти, ні проїхати, машини навіть на трамвайних лініях стоять. І якщо у нас є можливість, а ця можливість була закладена в усіх генеральних планах з 1953 року, то чому нам не реалізувати цей проєкт? Там «червоні лінії», за якими не можна було нічого будувати. Всі давно попереджені. Фельдман про це знав ще у 1997 році, отримавши відповідне рішення виконкому», – розповів Геннадій Кернес.

Міський голова підкреслив, що всі підприємці, які працюють у районі будівництва майбутньої дороги, отримають нові робочі місця «за набагато меншими тарифами, ніж у Фельдмана, і з кращими умовами праці».

Геннадій Кернес також нагадав, що на сьогоднішній день концерн «АВЕК» та афілійовані з ним структури заборгували понад 57 млн грн плати за землю. І місто вже домоглося у суді першої інстанції повернення 12 млн грн.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Магістраль , яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов заявив, що приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги. Він нагадав, що підприємцям для переїзду необхідно укласти орендні договори з КП “Міський торговий ринок”, яке експлуатуватиме новий майданчик.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.

Депутати Харківської міськради 18 грудня надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова”.