Приватний сектор біля “Барабашово” в зону переселення не потрапляє – Терехов

Фото: www.city.kharkov.ua

Приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги через ринок, заявив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 11 жовтня, під час чергової зустрічі з ініціативною групою підприємців, які працюють на ринку “Барабашово “.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

“Багато хто непокоїться, чи потрапляє до зони відселення приватний сектор. Так ось, жоден будинок, де живуть люди, не потрапляє до цієї зони, тому що ми так вибирали трасування дороги, щоб житло не було зачеплене”, – підкреслив Терехов.

“Дорога зараз знаходиться на стадії проектування. Ми її однозначно побудуємо, і це не обговорюється. Головне питання полягає в тому, як нормально і цивілізовано переселити підприємців, які потрапляють у зону будівництва. Ще раз повторюю, що нічого не буде зноситися, поки ми не побудуємо павільйони на новому торговому майданчику – на території колишнього таксопарку в районі пр. Ювілейного. Цей майданчик ми будуємо повністю за кошти міського бюджету”, – повідомив Терехов.

Він нагадав, що підприємцям для переїзду необхідно укласти орендні договори з КП “Міський торговий ринок”, яке експлуатуватиме новий майданчик.

Заступник директора Департаменту територіального контролю Євген Швець повідомив, що з учорашнього дня представники міськради почали проводити інвентаризацію земельних ділянок і павільйонів, які знаходяться в зоні будівництва.

“Наші співробітники вчора були на ринку і вручали підприємцям запрошення з’явитися в департамент і надати інформацію про площі, які займають, щоб ми могли узагальнити дані про загальну кількість підприємців і торгових точок, щоб точно знати, скільки людей необхідно переселити і щоб дати рівнозначні площі”, – повідомив Швець.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Магістраль , яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.