Отримувачам субсидій доведеться повернути гроші

Фото: podrobnosti.ua

У Департаменті соціального захисту населення Харківської області заявили, що з людей, котрі отримують субсидії незаконно, будуть стягнуті виплачені суми.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення директора Департаменту Юрія Шпараги у Facebook.

«Для тих, хто продовжує працювати нелегально та отримує заробітну плату “в конвертах”! Департамент соціального захисту населення Харківської ОДА тісно співпрацює з слідчими податкової поліції Харківської області. Станом на 18 грудня слідчими виявлено значну кількість громадян, які отримували заробітну плату за тіньовими схемами, не сплатили податків, при цьому навмисне занизили свої доходи і отримують субсидію», – йдеться у повідомленні.

За його словами, до районних управлінь соціального захисту населення за місцем призначення субсидії Департаментом направлені відповідні подання з вимогою припинити виплати та стягнути з таких громадян вже виплачені суми.

«Ще раз попереджаємо і прохаємо громадян не зловживати правом на отримання соціальної допомоги від держави. Всі виплати, отримані незаконно, ви змушені будете повернути до державного бюджету», – закликав Юрій Шпарага.

За даними Головного управління статистики в Харківській області, у жовтні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у Харківській області отримували 177,1 тисяч домогосподарств.