“Атмосфера доброзичливості” – у харківському суді включили Моцарта для відвідувачів

Фото:ki.hr.court.gov.ua

У приміщенні Київського районного суду м. Харкова встановили акустичну систему, з динаміків якої неголосно звучить музика всесвітньо відомого композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

«На виконання рекомендацій іноземних партнерів щодо створення в судах атмосфери довіри, доброзичливості між працівниками апарату суду та відвідувачами суду, в коридорах приміщення Київського районного суду м. Харкова встановлена вбудована акустична система, з динаміків якої неголосно звучить музика видатного всесвітньо відомого австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за дослідженнями відомих вчених Франції, Швеції, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Швейцарії легкі, чисті, плавні і ритмічні твори Моцарта створюють і підтримують гарний настрій, душевну рівновагу. Геніально проста, чиста, світла, сонячна та щира музика Моцарта сприяє встановленню довірливих взаємовідносин, взаємної поваги, впевненості, усуває конфліктність у спілкуванні.

«Зазначений проект впроваджений в Київському районному суді м. Харкова як пілотний, в зв’язку з чим розроблена анкета-опитування для відвідувачів суду з метою з’ясування їх особистого ставлення до впровадження. Будемо вдячні за участь у опитуванні», – повідомляють у суді.