У Харкові планують поліпшити умови житлової програми для працівників бюджетних установ

Фото: www.city.kharkov.ua

Рішення про скасування відсотків за користування кредитом для працівників бюджетних установ планують розглянути у Харківській міській раді. Про це 12 грудня, після особистого прийому міського голови Геннадія Кернеса у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова повідомив заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Дмитро Гармаш.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За його словами, мова йде про працівників бюджетних установ, які перебувають на квартирному обліку на позачергове і першочергове отримання житлової площі. Завдяки численним зверненням громадян до мера і щоб допомогти ще більшій кількості сімей поліпшити житлові умови, профільний департамент розгляне можливість внести зміни до програми і винести їх на розгляд лютневої сесії міської ради.

Нагадаємо, що Міська цільова програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки складається з декількох напрямків: надання бюджетної підтримки в розмірі 50% на будівництво житла; кредитування учасників бойових дій в зоні проведення АТО, внутрішньо переміщених осіб; пільгове кредитування працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, співробітників промислових підприємств міста.