Міська влада обіцяє допомогти мешканцям проблемного гуртожитку

Фото: www.city.kharkov.ua

Міська влада має намір надати допомогу мешканцям гуртожитку по вул. Селянській, 25 державного навчального закладу “Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 12 грудня, провів зустріч із мешканцями, які хотіли б приватизувати свої кімнати, але не мають такого права, оскільки гуртожиток належить Міністерству освіти і науки України.

За їхніми словами, ця будівля при ПТУ №30 колись належала ДП “Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка”. У 1992 році підприємство передало частину гуртожитку Міністерству освіти, в 1997 – ще частину. Там жили працівники ПТУ, студенти. Зараз у гуртожитку проживають, в основному, люди, які вже не мають відношення ні до заводу, ні до училища – всього 210 осіб. Фактично вони є наймачами житлоплощі. Всі їхні спроби приватизувати кімнати незмінно закінчувалися невдачею, оскільки гуртожиток не перебуває у комунальній власності.

Під час зустрічі Ігор Терехов повідомив, що міська влада зацікавлена в тому, щоб будівля перейшла з державної власності у комунальну.

“Ми надішлемо до Міністерства освіти листи, щоб гуртожиток передали місту, і будемо юридично супроводжувати всі необхідні процеси. Якщо це станеться, то міськрада ухвалить всі рішення, щоб люди могли приватизувати свою житлову площу. Поки ж спробуємо допомогти мешканцям гуртожитку в якихось моментах, наприклад, в їхніх стосунках з “Харківобленерго”, допоможемо зробити техпаспорт будинку і приміщень. Ми зацікавлені в тому, щоб у людей були нормальні умови проживання”, – зазначив Терехов.