Вибухи в Балаклеї: двоє військових загинули, четверо – поранені (доповнено)

Фото: София Митина / ХарківTimes

Внаслідок вибухів на території Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами (Балаклія) двоє військових загинули, четверо – отримали поранення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Генерального штабу ЗСУ.

“Двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям. Четверо військовослужбовців ЗС України, про яких повідомлялось раніше, перебувають у медичних закладах. За уточненою інформацією медиків, троє з поранених – у важкому стані, один – середньої важкості”, – йдеться у повідомленні.

Пораненим військовослужбовцям оперативно надається фахова медична допомога у повному обсязі в медичних закладах.

З 15:13 15 листопада 2019 року жодних нових вибухів на технічній території не зафіксовано.

Пізніше прес-служба уточнила, що трьох з чотирьох поранених військовослужбовців, транспортують до Харкова: один із них — у важкому стані, двоє — середньої важкості. Четвертий поранений перебуває у Балаклійській центральній клінічній районній лікарні.

Представник прес-служби Харківської міськради повідомила журналістам, що троє постраждалих доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

“Усі – чоловіки від 20 до 30 років. Перший – опік до 60% та перелом руки, другий – опік до 20%, третій – поки бачать переломи”, – повідомила вона.

За її словами, пізніше одного з доставлених до лікарні постраждалих перевезли до Військово-медичного клінічного центру Північного Регіону. Один з постраждалих, що залишилися у лікарні, знаходиться в реанімації, другого – оперують.

Як повідомляв Харків Times , представник Інформаційного агентства Міністерства оборони в м. Харкові Дмитро Чалий повідомив, що на території технічної частини арсеналу в Балаклеї стався вибух, поранений сапер.

Пізніше Управління у зв’язках з громадськістю Збройних Сил України повідомило, що на території арсеналу о 14:28 сталося близько 20 вибухів.