Харківська міськрада зробить все, щоб винні не уникнули покарання – Сидоренко

У Харківській міській раді мають намір створити комісію з розслідування випадку ненадання допомоги хворій у Харківській міській клінічній лікарні №8, після чого жінка похилого віку померла.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення директора Департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю міськради Юрія Сидоренка на його сторінці у Facebook.

“Буде створена комісія із розслідування цієї події. Керівництво профільного департаменту буде виходити на міського голову з ініціативою відсторонити на час проведення розслідування головлікаря лікарні від виконання службових обов’язків”, – повідомив Сидоренко.

Сидоренко висловив певні сумніви в інформації, яку сьогодні, 14 листопада, може оприлюднити прокуратура області, “яка ще не отримала жодного документу ані від лікарні, ані від швидкої допомоги”. Однак пообіцяв, що вже завтра, 15 жовтня, міськрада, “вивчивши всі документи, розповість у деталях, як це могло статися”.

“Харківська міська рада висловлює співчуття у зв’язку із цією трагедією та зробить зі свого боку все, щоб винні у ній не уникнули покарання”, – підсумував директор департаменту.

Як повідомляв Харків Times, поліція сьогодні, 14 листопада, розпочала розслідувати обставини смерті жінки у Харкові після відмови лікарні госпіталізувати її.

Пенсіонерка Надія Лиманська померла після відмови працівників Харківської міської клінічної лікарні №8 її госпіталізувати.