Кернес заявив, що його не запросили на представлення нового голови облдержадміністрації

Фото: Микола Лазаренко / www.president.gov.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що його і депутатів місцевих рад не запросили на представлення нового голови облдержадміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Кернеса в його каналі в Telegram.

“На Харківському авіазаводі Президент провів нараду по роботі “Укроборонпрому”, в рамках якого представив нового главу області. На цьому представленні в залі не було мера Харкова, не було глав державних районних адміністрацій і районних адміністрацій Харкова, були відсутні ректори навчальних закладів, незважаючи на те , що наше місто – студентська столиця країни. Не було там і депутатів обласної ради, з якими главі області належить працювати. Зате зал, розрахований на 250 місць, був забитий людьми, які люблять і вміють присмоктуватися до будь-якої влади. Людьми, які рубали ліс до першого візиту Президента до Харкова, і продовжують рубати його до цього дня. Такий склад присутніх недивний, оскільки організацією цієї наради займалася колишня губернатор області”, – написав Кернес.

“Я не напрошуюся на зустрічі з Президентом, але вважаю, що такий склад наради і представлення нового губернатора не вписується в логіку, яку проповідує Президент з точки зору децентралізації і значення Харкова, як другого міста України”, – підкреслив мер.

Кернес заявив, що йому було дивно чути від нового губернатора, що “Харків – це окрема держава”. “Хочу нагадати новопредставленному голові області – Харків є невід’ємною частиною України. З огляду на це, пропоную новоспеченому губернатору встати перед дзеркалом, зняти з голови корону володаря “окремої держави”, що не відбулася, і подумати про те, що корисного він може зробити на посаді глави облдержадміністрації для регіону “, – заявив Кернес.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.

Кучер заявив, що працюватиме 24 години сім днів на тиждень, та що трьома пріоритетами його діяльності будуть залучення інвестицій, екологія та боротьба з корупцією.

Мер Харкова Геннадій Кернес повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Харків входить в опалювальний сезон якісно, і назвав учасників пікетів проти міської влади, що пройшли в день робочої поїздки Зеленського до Харкова, “проплаченими активістами” і псевдо-торговцями “Барабашово”.

Читайте також: