У місті встановлюють гідранти “європейської якості”

Фото: city.kharkov.ua

“Харківводоканал” почав встановлювати у місті сучасні пожежні гідранти.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби Харківської міської ради.

“У вересні ми отримали перші 38 сучасних гідрантів. Всі вони вже встановлені у місті”, – повідомив на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник гендиректора КП “Харківводоканал” Олександр Коваленко.

За його словами, це – гідранти “європейської якості”, які повинні “надійно працювати й забезпечувати максимальну оперативність при пожежогасінні”. Підприємство закупило їх після проведення відповідного тендера.

Це дуже актуально в світлі заяви на нараді начальника Харківського міського відділу ГУ ДСНС України області Володимира Юрченка про те, що наразі з 6,5 тисячі гідрантів, які налічуються у місті, в неробочому стані перебувають 1,5 тисячі.

“Ми проаналізували, що в останні три роки несправних було 2,5 тисячі гідрантів, і зараз ситуація покращується”, – зазначив Юрченко.

У міськраді запевняють, що нові гідранти вже встановлені біля шкіл, лікарень та на вулицях міста.

Як повідомляв Харків Times, співробітники ДСНС 23 вересня евакуювали 20 осіб під час пожежі у двоповерховій промисловійу будівлі по провулку Івана Каркача, 22 в Індустріальному районі міста.