Шахраї знову залишили без заощаджень двох мешканців області

Двоє мешканців Балаклійщини втратили більше 10 тисяч гривень заощаджень, повіривши телефонним шахраям.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

59-річний житель селища Донець видав всю інформацію про свою картку незнайомцю, який відрекомендувався по телефону працівником банку, і через кілька хвилин позбувся чотирьох тисяч гривень, що зберігалися на банківській картці.

В ту ж пастку потрапила й 58-річна жителька Балаклеї. Жінці повідомили по телефону, що “хтось намагається зламати” її банківський рахунок і попросили назвати особисті дані. Скориставшись її наївністю, шахраї зняли з картки більше шести тисяч гривень.

За цими фактами порушено кримінальні провадження по ч. 1 ст. 190 КК (шахрайство). Поліція веде розшук злочинців.

Правоохоронці звертаються до громадян з нагадуванням: щоб не стати жертвою шахраїв, ніколи не слід приймати рішення під час або одразу ж після телефонного дзвінка незнайомої людини. В жодному разі не можна повідомляти ніяку особисту інформацію або інформацію щодо банківської карти. Співробітники банків ніколи не дзвонять клієнтам і не питають у них пін-коди, паролі та інші особисті дані.

Якщо вам зателефонували з такими незрозумілими питаннями, слід попросити співрозмовника представитися, назвавши свою посаду. Після цього слід зателефонувати до банку та з’ясувати, чи працює там така людина. Номер гарячої лінії зазначений на вашій банківській картці. Слід відвідати найближчий офіс свого банку й розповісти про цю ситуацію. Якщо в розмові називають будь-які імена ваших близьких або друзів, обов’язково слід попередити їх про це.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до найближчого відділу поліції або телефонуйте за номером “102”.

Як повідомляв Харків Times, 72-річний мешканець Новобаварського району міста віддав шахраям 22 тис. доларів, повіривши, що його сина треба рятувати від в’язниці.