“Нафтогаз” попереджає: боржники ставлять під загрозу опалювальний сезон

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” попереджає, що виробники тепла, які не виконують свої зобов’язання щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в рамках спецобов’язків, створюють загрозу для теплопостачання в опалювальний період. У Харкові таких підприємств нарахували десять.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби НАК “Нафтогаз України”.

Серед боржників наявні такі підприємства: “АЗАЛІЯ 2013 ОСББ”, “Жилсервіс Плюс ТОВ”, “Косарєва-19”, “Наш дім – 2012 ОСББ”, “Наш дім 20-А ОСББ”, “Наш дім-2010 ОСББ”, “Наш дім-41 ОСББ”, “СЕРПОВА 4-А ОСББ”, “Харківське учбово-виробниче підприємство №1 Українського товариства сліпих” та комунальне підприємство “Обласний науково-технічний центр”. Найменша заборгованість – 8,61 тис. гривень, найбільша – у КП “Обласний науково-технічний центр” – понад 122 мільйони гривень.

“Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим”, – заявили у “Нафтогазі”.

Також НАК “Нафтогаз України” закликав виробників тепла якомога швидше укласти з компанією договори на поставку природного газу в опалювальному сезоні 2019-2020 років.

“Від своєчасного укладання угод з Нафтогазом та включення виробників теплової енергії до Реєстру споживачів залежить вчасний початок ними опалювального сезону та поява тепла в домівках одразу з настанням холодів”, – підкреслюють у “Нафтогазі”.

Як повідомляв Харків Times, Комунальне підприємство “Харківські теплові мережі” має намір збільшити тарифи на теплопостачання по філії ТЕЦ-3 з 1 січня майбутнього року.