ХТМ знову збираються підвищити харків’янам тарифи на тепло з 1.01.2020

Комунальне підприємство “Харківські теплові мережі” має намір збільшити тарифи на теплопостачання по філії ТЕЦ-3 з 1 січня наступного року.

Про це Харків Times стало відомо з проекту обґрунтування щодо необхідності зміни тарифів, опублікованого на сайті ХТС.

Обґрунтовуючи рішення про підняття тарифів, комунальники відзначають кілька причин: подорожчання електроенергії, підвищення зарплат на підприємстві, збільшення витрат на воду і т. ін.

Зокрема, відзначено збільшення ставок податків і зборів. За словами комунальників, витрати за статтею “плата за землю” збільшилися на 78,3%, а за статтею “збір за забруднення навколишнього середовища” – в 4,2 рази.

На підприємстві розглядають два варіанти зміни тарифів – підвищення й зниження їх. Так, при обліку фактичної ціни газу на рівні 5 079 гривень за кубометр тарифи на опалення для населення можуть бути знижені на 10,69%, а для бюджетних організацій – на 21,76%. Але якщо за основу взяти прогнозовану “Нафтогазом” вартість природного газу в розмірі 7 790 гривень за кубометр, тепло для населення подорожчає на 28,62%, а для бюджетних організацій – на 16,91%.

Комунальне підприємство має намір приймати зауваження й пропозиції щодо проекту рішення про підвищення тарифів до 21 вересня, а 23 вересня о 10:00 провести відкрите обговорення коригування тарифів.

Як повідомляв Харків Times, на нараді з підготовки міста до опалювального сезону, що пройшла у міськраді 25 червня, влада заявила, що грошей на ремонт тепломереж не дає ані держава, ані Світовий банк.